El Premi LOOP DISCOVER 2016 s’ha concedit a l’artista Igor Simic (Serbia, 1988) amb l’obra Melancholic drone (2015). A més, el jurat compost per Ferran Barenblit, Jaap Guldemond, Caroline H. Drake, David Armengol i Carlos Durán ha decidit distingir amb un esment d’honor a una altra de les obres finalistes al premi: l’obra Ahold of Get the Thing To, de Daniel Jacoby (Perú, 1985).

_

Obra guanyadora del Premi LOOP DISCOVER 2016:

IgorSimic

Igor Simic
(Sèrbia, 1988)
Melancholic drone 
6’53”, 2015

Durant el seu últim matí a Belgrad, un drone militar reflexiona sobre la seva desaprofitada existència com a drone fora de combat, mentre vola en pilot automàtic cap a una parella que practica el sexe, una ruta que el seu anterior operari feia per espiar-los. El drone està aprenent la importància dels eufemismes en el llenguatge militar, i cada vegada més veu el seu operari humà com una màquina. El drone se n’adona que és lliure.

_

Menció d’honor 2016:

DanielJacoby

Daniel Jacoby
(Perú, 1985)
Ahold to Get the Thing To
17’13”, 2014

En futur monòton, on els seus éssers ja han viscut totes les vides possibles, HI HA LA BALENA, HI HA LA TORTUGA, HI HA EL LLORO. Un rocòdrom serveix com a escenari futurístic per a dos nois i una noia que divaguen a la vegada que debaten diverses idees sobre el món distòpic en el qual semblen estar atrapats. Parlant en termes al·legòrics, eviten referir-se directament a la seva CONDICIÓ calamitosa. Només un d’ells és diferent i està alliberat de tal condició. Els seus enamoriscaments començaran a distorsionar els seus punts de vista. La ficció de la pel·lícula que discuteixen començarà a fondre’s amb la seva pròpia realitat. En un món on les persones tenen vida infinita, certes coses són impossibles: HI HA LA NOVETAT, HI HA LA MENTIDA, HI HA LA MORT.

_

Finalistes al Premi LOOP DISCOVER 2016:

Daniel Jacoby, Daniel Monroy Cuevas, David Krippendorff, Igor Simic, Jani Ruscica, Lauren Moffatt, Louis Henderson ,Paloma Polo, Pol González Novell, Stijn Demeulenaere, Johanna Reich

Informació sobre les obres finalistes aquí.

_

Consulta les bases del premi.