El primer Premi LOOP DISCOVER s’ha concedit a l’artista Shahar Marcus (Israel, 1971) amb l’obra Seeds (2012). A més, el jurat compost per Bartomeu Marí, Javier Duero, Julia Morandeira, Martí Perán i Carlos Durán ha decidit distingir amb un esment d’honor a una altra de les obres finalistes al premi: l’obra Reclamar el eco, de l’artista espanyol Marco Godoy (Madrid, 1986).

_

Obra guanyadora del I Premi LOOP DISCOVER:

Shahar Marcus
(Israel, 1971)
Seeds
5’03”, 2012

Seeds explora el fenomen de les mines enterrades que existeixen a Israel i a tot el món, exposant com algunes d’aquestes àrees encara porten les conseqüències de la guerra dins la seva terra, alhora que recolza a les noves poblacions que han d’habitar la zona de conflicte. L’obra examina el poder del moment present en aquests llocs on els esforços estan començant a canviar les zones de mort per llocs que afirmen conscientment la vida, abraçant la continuïtat en el mateix lloc on una vegada va ser bloquejada.

_

Menció d’honor 2015:

Marco Godoy
(Espanya, 1986)
Reclamar el eco
5’25”, 2012

En aquest treball, les consignes que es canten a les manifestacions a Espanya s’han adaptat en una peça musical, utilitzant les partitures del compositor Henry Purcell com a referència. Des que va començar la crisi, ‘Es diu democràcia, però no és una democràcia’, ‘No tenim por’ i ‘Aquestes són les nostres armes’ són frases comunes en les manifestacions, cantades al uníson per milers de persones. Al vídeo, un cor anomenat Solfonica canta la peça en un teatre buit. Solfonica és un cor basat en l’assemblea que només canta a les manifestacions a Madrid, és un ‘cor de protesta’. Les cançons que van ser composades pel vídeo ara són utilitzades per Solfonica com a part del seu repertori.

_

_

Finalistes al Premi LOOP DISCOVER:

Adrian Melis, Carlos Motta, Itziar Barrio, Joan Bennassar, Karen Mirza & Brad Butler, Marco Godoy, Rob Kennedy, Ryan Rivadeneyra, Shahar Marcus, Virgile Fraisse, YunTing Tsai

Informació sobre les obres finalistes aquí.

_

Consulta les bases de la primera edició del Premi.